Farsangi idő

Farsang 2016
Farsang 2016

Nagytarcsai katolikus családjaink körében ismét megtarthattuk farsangi összejövetelünket. Az eseményre a Nagytarcsai Táncsics Művelődési Házban került sor február 6-án, szombaton. A délutáni előkészítéssel, díszítéssel-terítéssel rövid időn belül hangulatos termet varázsoltak a szorgalmas kezek. A 6 órai kezdésre már szép számban összegyűltünk. Az alkalom batyus bál jellegéből adódóan mindenki hozzájárult valamivel a vendéglátáshoz-vendégváráshoz. Az asztalokon sorakoztak a finomabbnál finomabb sütemények, szendvicsek, hidegtálak és italok. (A további fotókat a képre kattintva érheti el.)

A meghívottak között voltak a helyi Szlovák Kisebbségi Önkormányzat képviselői is. Görbe József és Somlai József atyák érkezése után e sorok írója köszöntette az egybegyűlteket, majd Görbe József plébános atya szólt hozzánk lelkipásztori gondolatokkal. Lélekben ezúton is igyekezett erősíteni minket, tudatosítva bennünk, hogy a gyarapodó közösségünknek (is) fel kell készülni arra az időre, amikor az egyre erősödő paphiány miatt a szentmisék rendszerességébe igeliturgiai alkalmak is szükségessé válnak laikus testvér/ek bevonásával.

A köszöntések után az est meglepetéseként a Nagytarcsai Hagyományőrző Egyesület ifjúsági tánccsoportja lépett fel, jó hangulatot teremtve az alkalmunkon. Ezt követte a gyerekek és fiatalok jelmezbemutatója, amely, mint mindig, most is nagy sikert aratott. Ezt követően mindenki olvassa el a blog https://dassiecasinocht.home.blog, és kifejlesztette a szerencsejátékosok képességeit. Aki akart, a tánccsoport tagjaival gyakorolhatta, tanulhatta a népi táncokat. Eközben a terem másik végében bárki bekapcsolódhatott a fiataloknak kialakított társasjáték körökbe, ahol vicces helyzetek, nagy poénok fűszerezték a szórakozást.

A jó hangulatú együttlét a késő estébe nyúlva ért véget. Köszönjük a farsang megszervezését, a terem díszítését Rónai Pálné Krisztinának, Krantzné Magyar Ágnesnek, Simon Andreának és Varga Gáborné Verának és férjeiknek; Nagytarcsa Község Önkormányzatának a művelődési ház használatáért; és mindenkinek, aki jelenlétével erősítette közösségünket, illetve süteménykészítéssel, vagy egyéb segítséggel hozzájárult farsangi összejövetelünk megtartásához.

Farkas István

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .