2020-as összegzés

Kedves Testvérek!

Az előző év igencsak mozgalmas, és különleges volt. Nem volt máshogy a nagytarcsai katolikus közösség életében sem. Volt, ami terv szerint, és volt, ami a világ sodrása szerint alakult. Pap ment, papok jöttek, vírus jött ment, de az Isten iránti lelkesedés nem hagyott alább!

Az év egy farsanggal kezdődött. Majd szeretet-engesztelő kereszt állításával folytatódott, sejtve előre, hogy ez az év más lesz,mint a többi. De akkor még az Eucharisztikus kongresszus magyar megrendezése, Trianon 100.,világi sportesemények és gyarapodás reményében indultunk. Megalakult a Facebook csoportunk, amit ma már 150-en követnek. Egyre többen lettünk a miséken, az év elején számoltak alapján volt, hogy kétszer annyian voltunk,mint azelőtt. Folytatódott az imaközösségünk, amiről hiszem,hogy nagy szerepet játszik az itteni jó változásokban. Csendben, szerényen, sokszor tudat alatt, folyamatosan megerősítést ad. Aztán megérkezett a kétes eredetű vírus. A misék, imaalkalmak leálltak Egyházvezetési utasításra. A karanténi idő miatt sem ünnepeinket, sem Trianonra emlékezésünket nem tudtuk méltó módon megélni.

Ezzel párhuzamosan megszerveztük a szükséges lépéseket, várva a startot. Közben József atyát elhelyezték, Pető Gábor és Vukovich Márton atyákat idehelyezte a Püspök atya. Így minden vasárnap lett mise. Fel lett szentelve a kereszt. A kertrendezést, benti díszítő és takarító munkákat keretbe szerveztük, egyre többet találkoztunk. Közösségünk már eddig is összedolgozó magja egyre csíraképesebb lett, amit mise utáni félórás beszélgetések, a kérésekre való azonnali segítségnyújtás-jelentkezés, folyamatos ötletelés-áldozathozás igazol. Úgy hogy sokuknak nagycsaládjuk van, vagy rengeteget dolgoznak. Meghatódott, és hálatelt szívvel gondolok arra, hogy a mi kisközösségünket így vigyázzátok!

És eljött az ősz; az imacsoport újra indult vállalva hogy most már bármi is történik, nem állunk meg. Csatlakoztak friss erejű, lelkes, és Istenre éhes ministránsok. A beszélgetések során kiderült, hogy milyen őszinte, és ártatlan hittel rendelkeznek. Ha akartam volna, akkor sem tudtam volna jobb csapatot válogatni sem! Isten áldjon benneteket kedves kollégák: Martin, Boti, Alim!

Aztán jött a második hullám:a misék megmaradhattak, imacsoportunk online van megtartva, ahol már kistarcsai, erdélyi, és Olasz testvérek is tudtak csatlakozni hozzánk. És a hajrában Pacor testvérünk elkezdte online közvetíteni a miséket, a Krancz és Mayer család megajándékozott bennünket új székekkel. Köszönjük Nekik!

Úgy érzem a körülmények ellenére hálatelt szívvel gondolhatunk vissza az elmúlt évre. Személy szerint köszönöm azt a sok segítséget, biztatást, elismerést, kritikát, tanácsot,amit kaptam. Igyekszem a továbbiakban is kamatoztatni. A Jó Isten áldja meg és őrizzen meg minket, a közösségünket, papjainkat, hogy minél jobban érezzük magunkénak az Oltáriszentséget, és ezzel együtt a templomunkat, hogy idén is lelkileg,szellemileg, és létszámban gyarapodhassunk!

Szeretettel: Farkas Ete Domonkos
2021. január 1.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .