Rendelkezés az adó 1+1 %-áról

Katolikus Egyház technikai száma
Katolikus Egyház technikai száma

A Magyar Katolikus Egyház technikai száma: 0011
Kistarcsai-Nagytarcsai Római Katolikus Egyházközségért Alapítvány adószáma: 18270284–1–13.Az idei esztendőben is rendelkezhetünk jövedelemadónk két százalékáról. 1%-át az egyházaknak, másik 1%-át pedig civil szervezeteknek ajánlhatjuk fel. Kérjük, támogassa a Magyar Katolikus Egyház szolgálatát adója egyházi 1%-ával, hogy a legnagyobb hazai keresztény közösség minél többeknek nyújthasson segítő kezet. Hogyan teheti ezt meg? Útmutatást az alább látható bekezdésekben talál, vagy felhasználhatja az itt található rendelkező nyilatkozatot.

  • Ha Ön számítógépes programmal vagy kézzel tölti ki az adónyilatkozatát, adóbevallását (önadózó) vagy ha az egyszerűsített (adóhatósági) adóbevallást választotta: töltse ki az EGYSZA vagy 12EGYSZA jelű lapot és csatolja a bevalláshoz vagy nyilatkozatához. A Magyar Katolikus Egyház technikai száma: 0011
  • Ha munkáltatói adómegállapítást kért: tegye borítékba a kitöltött 12EGYSZA jelű nyomtatványt. A borítékra írja rá saját adóazonosító jelét, majd zárja le és írja alá a ragasztáson átnyúlóan. Adja le a borítékot a munkahelyén legkésőbb május 10-ig.
  • Ha ön már beküldte az adóbevallását, de nem rendelkezett az egyházi 1% -ról: készítse el a rendelkező nyilatkozatait tartalmazó borítékot az előző bekezdés szerint. A borítékot postán vagy személyesen juttassa el az adóhatóság bármelyik ügyfélszolgálati irodájához május 21-ig. Rendelkezése így az adóbevallástól, illetve a munkáltatói adóelszámolástól függetlenül is érvényes.

A második egy százalék felajánlására figyelmükbe ajánljuk egyházközségünk alapítványát: Kistarcsai-Nagytarcsai Római Katolikus Egyházközségért Alapítvány. Alapítványunk támogatja a helyi egyházközségekben működő csoportokat, valamint a templomok felújítását is. Adószáma: 18270284–1–13.