Ökumenikus koncert Nagytarcsán

A két karnagy
A két karnagy

A Nyitott Templomok Éjszakája programhoz kapcsolódva mi, nagytarcsaiak egy ökumenikus programmal is készültünk. Szeptember 20-án, szombaton megtelt érdeklődővel a nagytarcsai Bos­co Szent János katolikus temp­lom. Farkas István egyháztanácstag sok szeretettel köszöntötte a megjelenteket, köztük Rimóczi Sándor Vilmos polgármester urat is. A kistarcsai római katolikus templom Vivace kórusa és a Nagytarcsa-Pécel Evangélikus gyülekezet Nap kórusa közös koncerttel kedveskedett a hallgatóknak. Egyháztörté­nel­mi pillanatnak lehet­tünk tanúi, hiszen evangélikus testvéreink eddig még nem léptek fel soha ebben a katolikus temp­lomban. Boldogok voltunk, hogy kinyithattuk a kaput és együtt, egy szívvel dicsérhettük az Urat. Sok evan­gélikus falubéli most járt először a katolikus temp­lomban, mely nagy tetszést aratott nemesen letisztult küllemével.

A Nap Kórus
A Nap Kórus

A közös koncert során először a Nap Kórus műsorát hallgathattuk meg. Bálint Ágnes karvezető igényes repertoárt állított össze, az össze­szokott kórus a rájuk jellem­ző profizmussal csodás zenei élménnyel ajándékozta meg a hallgatóságot. A második blokk Kissné Bozó Sarolta karvezető köszöntőjével indult, aki karizmatikus szenvedéllyel dirigálta a darabo­kat, felemelő hangulatot va­rá­zsol­va a templomba. Majd felállt közösen a két kórus, s a hangok összeforrva imádságként zengtek!

A koncert után megvendégeltük a kedves egybegyűlteket, majd kigyúltak a mécsesek, lobogni kezdtek a fáklyák, hiszen a program folytatásaként fáklyás menet indult a nagytarcsai evangélikus templomhoz. Így lett fénnyel teli emberfolyammal összekötve a két templom. „Ti vagytok a világ világossága.” (Mt 5,14-19) volt az evangéliumi üzenet. Meghatóan szép látvány és hitvallás volt a sok gyermek és felnőtt menete.

A Vivace Kórus
A Vivace Kórus

Ezúton is köszönetet szeretnénk mondani mindkét kórusnak a csodás koncertért! Reméljük, lesz folytatása! Köszönetet szeretnénk mondani minden közreműködőnek, aki a szervezésben, vendéglátásban, lebonyolítás­ban segítségünkre volt!

Kép és szöveg: Rónai Pálné Krisztina

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .