Adventi programok 2015

Adventi gyertyagyújtás
Adventi gyertyagyújtás

Az advent szó jelentése: eljövetel. Az „adventus Domini” kifejezésből származik, az Úr eljövetele, a karácsony igazi ünnepére való várakozás időszaka. Mi is sokat várakozunk életünk során. Várakozunk és vágyunk a békére, a meghitt ünneplésre, boldog együttlétre szeretteinkkel. Mai hajszolt, rohanó világunkban a karácsony fogalma egyre jobban szól a vásárlási lázról, a tartalom nélküli külsőségekről. Álljunk meg egy kicsit ebben a sodrásban, szánjuk értékes időt szeretetteinkre és az igazi értékekre.

ADVENTI FÉNYEK –KÖZÖS GYERTYAGYÚJTÁS A FŐTÉREN

Reményeink szerint Nagytarcsa főtere idén is ünnepi díszbe öltözik az ünnepekre. A megújult Községháza előtt a látványos szabadtéri Betlehemet is felállítják.

S ha advent, nem maradhat el az advent egyik jelképe, a koszorú sem. A téliesített szökőkutat adventi koszorúvá alakítjuk, itt lenne advent minden vasárnapján 17 órától egy meghitt kis ünneplés dalokkal, lelki tartalommal, közös gyertyagyújtással.

Jöjjünk ezekre az alkalmakra minél többen! Álljunk meg egy-egy pillanatra a karácsonyi forgatag rohanásában, töltsük meg lelkünket az ünnepi pillanatok varázsával.

Adventi fények 2015
Adventi fények 2015

November 29. vasárnap

Áhítatot tart és az első adventi gyertyát meggyújtja Baranka György és Baranka Mária evangélikus lelkész, az ifjúsági zenekar szolgálatával

December 6. vasárnap

Második gyertyagyújtás Esztergály Előd református lelkész szolgálatával

18 órakor a NaP kórus koncertje lesz az Evangélikus Templomban.

December 13. vasárnap

A harmadik gyertyát meggyújtja Gulácsiné Fabulya Hilda szlovák evangélikus lelkésznő. A köztéri gyertyagyújtás előtt és után is szép program lesz az evangélikus templomban: 16 órától evangélikus családi alkalom, majd a gyertyagyújtás után 18 órától szlovák zenés áhítattal emelhetjük az ünnepi várakozás fényét.

December 20. vasárnap

A negyedik, s egyben utolsó közös gyertyagyújtás a katolikus közösség közreműködésével szerveződik. Áhítatot tart és a negyedik gyertyát meggyújtja Somlai József római katolikus apát úr

A közös ökumenikus gyertyagyújtásra és adventi rendezvényekre mindenkit szeretettel hívunk és várunk!!!

NAGYTARCSAIAK A NAGYTARCSAIAKÉRT – ADOMÁNYGYŰJTÉS

Karácsonyi adománygyűjtési akciónkat újra indítjuk! A karitatív kezdeményezés során tartós élelmiszert és anyagi felajánlásokat gyűjtünk. Jó minőségű gyermekjátékot is örömmel fogadunk. Az adományokból rászoruló, anyagi nehézséggel küzdő lakosainknak készítünk karácsonyi ajándékcsomagot. A csomagkészítésben önkéntesek segítségét is örömmel fogadjuk.

A gyűjtődobozok számos helyen ki lesznek téve. Az adománygyűjtés dec. 6 – 22 között tart. Részleteket az újságban közölt plakáton külön is közlünk. Az adománygyűjtés fő koordinátora a Nagytarcsai Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat tel: 28/450-478, gyermekjoleti <kukac> nagytarcsa.hu

Adni öröm! A karácsony lényege a szeretet. Ne felejtkezzünk meg azokról, akiknek a mindennapi betevő előteremtése is gondot okoz, ajándékokról, finomságokról már nem is mernek álmodni….tegyük szebbé a rászorulók ünnepét.

Az adventi programsorozatra mindenkit szeretettel várunk!

Nagytarcsa Község Önkormányzata és a Szervezők

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .