Templomkert takarítás – 2019

Nagytarcsán a templomkert takarítása március 23-án sikeresen megtörtént. Most kifejezetten jól néz ki; legalább úgy, mint aminek van gazdája. 🙂 A korábbi évekhez képest egy kicsit többen is voltunk. Üde látvány volt a gyerekek szorgoskodása, akik véleményem szerint jól érezték magukat, hiszen a munka vége felé az együttlétük átváltott jókedvű játékba a gumikesztyűkből készült vízibombákkal.

A csapatból az egyik anyuka jóvoltából, az általa frissen vásárolt virágtövek kerültek a belső járda mindkét oldalára: ott szépen mutatnak ezek a kedves, tavaszi virágok. Az egész kertben összegereblyéztük az avart. A buszforduló felől kivágtuk az akácsarjakat. Az utcai járda fölé kilógó gesztenyeágakat levágtuk.

Eligazítottuk azt a területet is, amit a héten a Hadtörténeti Múzeum munkatársai ástak fel, 1944. karácsonyán idetemetett magyar katonák hamvai után kutatva. Három katona maradványait meg is találták. Őket exhumálták, és megfelelő előkészítés után ünnepélyesen újratemetik a nagytarcsai temetőben, a korábban oda temetett katonatársaik mellé. (Reméljük, hogy majd arról az eseményről idejében értesítik a nagytarcsaiakat, nem úgy, mint az előző esetben).
A jó munkához hozzájárult a jó idő is.

Ezúton is köszönjük minden kedves testvérünknek (kicsiknek és nagyoknak) hogy idejüket és energiájukat (anyagit is beleértve) nem sajnálva segítettek elvégezni ezt a munkát. Isten áldása legyen mindannyiunkon, és egész egyházközségünkön!
Farkas István
kép: Rónai Krisztina

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .